Så är köpprocessen hos CDON

En grundförutsättning för att en E-handel ska upplevas användarvänlig är att köpprocessen är smidig. Med andra ord ska det vara lätt att hitta produkt, lägga den i kassan och betala. Så här sker detta hos CDON.

Exempel – Köp av iPhone hos CDON

I följande exempel genomförs ett köp av en iPhone 13 Pro Max från cdon.se Självklart är köpprocessen i stort sett identisk även vid köp av andra produkter.

 • Jämföra produkter och priser
  Eftersom ett stort antal E-butiker kan lägga ut sina produkter till försäljning hos CDON finns exakt samma vara till både olika prisnivåer samt med eller utan fraktavgift. Det lönar sig alltså att jämföra priserna även om det är exakt samma produkt som säljs. Enklast hittas produkterna via sökrutan längst upp på sidan. Ett annat alternativ är att gå via menyn och följa de olika kategorier som produkterna är uppdelade inom. Den som söker efter just en iPhone 13 Pro Max gör alltså enklast en sökning i sökrutan. Därefter visas ett stort utbud av mobiler och tillbehör till denna modell.
 • Se produktbeskrivningen / köp
  I detta läge kan vald iPhone direkt läggas i kundkorgen men det finns även möjlighet att läsa produktbeskrivningen. Det är E-butikerna som själva lägger in produktbeskrivningar och det vanligaste är att de utgår från leverantörens egna texter. Därmed är det stor chans att alla har samma text. Det är även i produktbeskrivningen som det framgår vilken E-butik som säljer produkten. Utöver externa E-butiker har även CDON egen försäljning. I detta fall står det nämnt i produktbeskrivningen.
 • Kassan
  I kassan presenteras alla produkter i varukorgen. Här finns det även möjlighet att göra två tillval. Till de flesta mobiler kan försäkringen ”Solid produktförsäkring” väljas som tillval. En försäkring som exempelvis kan ge ersättning om mobilen tappas i golvet och går sönder. Det andra som kan väljas till är CDON+. Det är en tilläggstjänst som innebär fri frakt från allt som köps hos CDON under kommande 12 månaderna. Därefter anges leveransadress och betalningsmetod väljs. Det erbjuds betalning via:

  • PayPal
  • Mastercard, Visa, American Express
  • Qliro, direktbetalning eller faktura
 • Leverans
  Eftersom det är flera E-butiker som säljer på CDON kan det skickas flera separata paket – förutsatt att fler än en enda produkt köps. Alla leveranser går att se genom att logga in på hemsidan.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *