Så säkert är ditt hemlarm

Så säkert är ditt hemlarm

Ett hemlarm ger alltid sin ägare en känsla av trygghet. Det finns dock flera olika sorters larm att välja mellan i olika prisklasser. På den billigare sidan finns attrapper som får det att se ut som att din bostad är larmad, och högre upp i pris finns kompletta larmsystem kopplat till en larmcentral. Så hur ska du kunna veta vad du ska lägga dina pengar på?

För att göra en lång historia kort vill du förmodligen satsa på ett hemlarm som får din familj att känna sig trygg i hemmet såväl som när ni befinner er på semester. Larmet i fråga bör ge er en trygghet samtidigt som det skrämmer bort inbrottstjuvar. Här tipsar vi om hur du kan avgöra hur pass säker din bostad är.

Ditt hemlarm utgör blott en del av den övergripande säkerheten

Ett hemlarm är ett av flera sätt på vilka du kan skydda din bostad på ett effektivt sätt. Innan du köper ett larm bör du dock försöka avgöra hur pass säker bostaden är i dagsläget och vilka dess svagheter är.

Utöver ett hemlarm kan du behöva överväga att öka säkerheten med hjälp av följande säkerhetsprodukter och knep:

  • Tillräckligt säkra lås på ytterdörrarna
  • Förstärka fönster
  • Säkerhetsbelysning utomhus
  • Kameraövervakning
  • Rejält staket eller stängsel kring fastigheten
  • Grusad uppfart som avslöjar eventuella inkräktare
  • Timers på belysningen i bostaden som aktiveras när du är bortrest

Hemlarm skyddar på fler sätt än enbart genom ljud

De allra flesta inbrottstjuvar som har intervjuats i olika sammanhang uppger att de skulle avskräckas från att göra inbrott i en bostad med ett hemlarm. Om inte annat skulle larmet fördröja operationen på så sätt att tjuven i fråga skulle tvingas göra ytterligare efterforskningar innan denne slår till.

Även ett tyst hemlarm kan vara tillräckligt för att hålla tjuven borta. Du kanske bor 100-talet meter från närmaste granne, vilket gör att sannolikheten är hög att grannarna inte skulle höra om larmet gick av. Med det sagt kan alltså larmets blotta uppenbarelse vara tillräcklig för att få tjuven att tänka om. En attrapp kan således göra jobbet, men vi rekommenderar ändå att du införskaffar ett riktigt hemlarm.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *