Skor från Nike – för dig som vill prestera bättre

Skor från Nike – för dig som vill prestera bättre

Nike har skor för både gatan och den stora arenan. Sedan 70-talet har Nike gjort skor som är gjorda för att du ska kunna springa fort och hoppa högt, men det är också skor som följer det senaste modet. Under åren har Nike utvecklats till ett av världens populäraste märken inom kläder och skor.

Nike är kanske allra mest känd för sin logga som skapades av en designstudent i början av 70-talet när företaget växte fram. Namnet härstammar från den grekiska gudinnan för seger – Nike. Många förknippar Nikeskor med kända idrottare som till exempel Michael Jordan, men skor från Nike kan bäras av alla, oavsett om du är en elitidrottare eller en glad amatör. För den som vill springa fort eller hoppa högt kommer Nikeskor att hjälpa dig på vägen. Det finns en mängd modeller som är särskilt tillverkade för människor som vill prestera på hög nivå. Nikeskor är nämligen skapade för dig som vill prestera, oavsett om det är på zumban eller på Sverigemästerskapen i orientering. När det handlar om skor är fjädring och dämpning centrala faktorer. De senaste åren har sportskor utvecklats på flera områden och de flesta butiker som säljer Nikeskor har kunnig personal som kan hjälpa dig att prova ut en sko som passar just dina fötter. Nike grundades 1964 men fram till början av 70-talet gick företaget under namnet Ribbon Sports. Idag har företaget sitt huvudkontor i staden Beaverton i Oregon, USA och många av skorna tillverkas i låglöneländer i Sydostasien. Nike har idag över 70 000 anställda världen över.

Både för mode och sport

Oavsett om du vill vara snygg på gatan eller kunna springa ett maraton så har Nike skor för dina behov. En mycket populär modell är Nike Air, den kan användas i många olika avseenden och har blivit en av de populäraste street-modellerna. Även Lunarglide är en populär modell. Inom området fotbollsskor är modellen Mercural Vapor väldigt populär. Nike är marknadsledande inom sportutrustning och förutom skor säljer Nike även produkter inom områden som tennis eller golf och företaget har även en stor marknad inom kläder för herr, dam och barn.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *