Blogg

Bäst Tv abonnemang och streamingtjänst – beror främst på utbud

Det finns ett flertal olika Tv abonnemang och streamingtjänster att välja på. Visserligen skiljer både pris, kvalité och abonnemangslängd. Men att välja bästa möjliga utbud är svårt. För den som vill ha allt ifrån traditionella tv kanaler till sport och film, gäller ofta en kombination av paket och tjänster. Det finns ett stort antal olika TV abonnemang att välja på.

Vi går igenom utbud och abonnemang nedan.

Stort utbud att välja mellan

Vilken tjänst passar dig?

 • Viaplay
 • C-more
 • Netflix
 • Prime Video
 • Disney Plus
 • Eller någon annan…

Med ett stort utbud av tjänster kan det upplevas svårt att välja rätt. Bästa streamingtjänst är däremot den tjänst som kommer att utnyttjas ofta. Att betala 99 kr per månad är inte mycket – men det blir mycket om tjänsten inte alls utnyttjas. Är det sport, tecknat, filmer eller dokumentärer som önskas? På Smarto.se finns bra jämförelser att titta på för att bestämma sig för den tjänst som känns bra.

Bästa streamingtjänst med fokus på…

Priset
Amazon Prime är budgetvarianten. De erbjuder mycket ofta rabatt under de första 6 månaderna vilket innebär att tjänsten kan tecknas för 30 kr per månad. Därefter är priset 59 kr per månad. I jämförelse med de övriga är detta helt klart bästa streamingtjänst om det är priset som är avgörande. Utbudet anses, av många i Sverige, vara lite svagare än exempelvis Netflix.

Sport
Här kommer C-more och Viasat på en delad förstaplats. Detta utifrån att utbudet är så olika. Det beror därmed på om det exempelvis är Premiere League eller Allsvenskan som önskas följas.

Barnprogram
Disney Plus lanserades 2021 i Sverige och fick snabbt mycket bra kritik. Detta både utifrån utbud och pris. Att betala ca 60 kr per månad lockade många småbarnsföräldrar att teckna ett abonnemang. Streamingtjänsten har även ett stort utbud av filmer som både kan ses av barn och vuxna. Det finns visserligen även andra streamingstjänster med fokus på barnen men Disney bör vara den vanligaste bland svenska kunder.

Film
Film hittas på samtliga digitala tjänster. Bästa streamingtjänst för just film bör däremot vara Netflix. Detta utifrån att tjänsten har ett så brett utbud inom de flesta kategorier. De har även unika filmer samt är relativt snabba med att få in nyare utbud.

Svenska dokumentärer
C-More har genomfört en satsning på svenska publiken med svenska dokumentärer. Det är svårt att se någon annan streamingtjänst med samma djupa utbud inom denna kategori.

TV4 utan reklam
C-More erbjuder ett stort antal av de program som visas på TV4 – men utan reklam. Det är därmed bästa streamingtjänst för den som tittar mycket på TV4´s program.

Möjligt för uppdragsgivare att hyra psykolog för att bemanna upp

På senare år har efterfrågan på psykologer ökat lavinartat i Sverige. Detta har att göra med att svenskarnas mentala hälsa, eller snarare ohälsa, i hög grad har varit på tapeten på sistone. Tyvärr är väntetiderna långa för de patienter som söker vård och önskar träffa någon att prata med om sin mentala ohälsa. Därför väljer allt fler vårdinrättningar att hyra psykolog via ett bemanningsföretag. Genom att göra detta kan ni som vårdgivare på ett snabbt och smidigt sätt stärka upp er personalstyrka och kunna möta den ökade efterfrågan.

Behovet av psykologer är i dagsläget skriande och akut

Det finns ett skriande behov av allt från socionomer till kuratorer, psykologer och psykiatriker. Faktum är att behovet av dessa yrkesgrupper är så pass stort att efterfrågan på dem är helt oöverträffad historiskt sett. Många svenskar ropar på hjälp men tyvärr är det relativt få som skyndsamt kan få den hjälp de behöver. Därför är det viktigt att bemanningen av dessa yrkeskategorier tas på allvar.

Men hur kan då bemanningsföretagen vara till er hjälp i jakten på till exempel psykologer, kanske du undrar? Läs vidare så får du svaret på denna viktiga fråga!

Därför bör ni hyra psykolog via ett bemanningsföretag för att bemanna upp

I takt med att efterfrågan på psykologer fortsätter att öka i samhället är det viktigt att ni som vårdgivare bemannar upp ordentligt efter bästa förmåga. Fördelarna med att hyra psykolog via ett bemanningsföretag är flera och inkluderar dessa:

 • Få hjälp med att sätta rätt person på rätt plats. Bemanningsföretaget hjälper er att hitta rätt person till rätt plats. Detta gäller oavsett om ni är i behov av tillfällig förstärkning på lite kortare sikt eller önskar hitta rätt person för ett lite mer långvarigt uppdrag.
 • Bemanningsföretagen har kontakt med kompetenta yrkespersoner. Våra svenska bemanningsföretag har i dagsläget nätverk med kompetenta psykologer som kan bistå i allt från utredningar och psykologiskt behandlingsarbete till handledning och konsultation. Ni kan därmed lita på att de levererar rätt person till rätt plats utifrån era specifika behov.
 • Möjligheten är tillgänglig för alla typer av uppdragsgivare. Såväl BUP-mottagningar som primärvården, för- och grundskolor samt andra uppdragsgivare har möjlighet att bemanna upp med psykologer på detta sätt.

Så är köpprocessen hos CDON

En grundförutsättning för att en E-handel ska upplevas användarvänlig är att köpprocessen är smidig. Med andra ord ska det vara lätt att hitta produkt, lägga den i kassan och betala. Så här sker detta hos CDON.

Exempel – Köp av iPhone hos CDON

I följande exempel genomförs ett köp av en iPhone 13 Pro Max från cdon.se Självklart är köpprocessen i stort sett identisk även vid köp av andra produkter.

 • Jämföra produkter och priser
  Eftersom ett stort antal E-butiker kan lägga ut sina produkter till försäljning hos CDON finns exakt samma vara till både olika prisnivåer samt med eller utan fraktavgift. Det lönar sig alltså att jämföra priserna även om det är exakt samma produkt som säljs. Enklast hittas produkterna via sökrutan längst upp på sidan. Ett annat alternativ är att gå via menyn och följa de olika kategorier som produkterna är uppdelade inom. Den som söker efter just en iPhone 13 Pro Max gör alltså enklast en sökning i sökrutan. Därefter visas ett stort utbud av mobiler och tillbehör till denna modell.
 • Se produktbeskrivningen / köp
  I detta läge kan vald iPhone direkt läggas i kundkorgen men det finns även möjlighet att läsa produktbeskrivningen. Det är E-butikerna som själva lägger in produktbeskrivningar och det vanligaste är att de utgår från leverantörens egna texter. Därmed är det stor chans att alla har samma text. Det är även i produktbeskrivningen som det framgår vilken E-butik som säljer produkten. Utöver externa E-butiker har även CDON egen försäljning. I detta fall står det nämnt i produktbeskrivningen.
 • Kassan
  I kassan presenteras alla produkter i varukorgen. Här finns det även möjlighet att göra två tillval. Till de flesta mobiler kan försäkringen ”Solid produktförsäkring” väljas som tillval. En försäkring som exempelvis kan ge ersättning om mobilen tappas i golvet och går sönder. Det andra som kan väljas till är CDON+. Det är en tilläggstjänst som innebär fri frakt från allt som köps hos CDON under kommande 12 månaderna. Därefter anges leveransadress och betalningsmetod väljs. Det erbjuds betalning via:

  • PayPal
  • Mastercard, Visa, American Express
  • Qliro, direktbetalning eller faktura
 • Leverans
  Eftersom det är flera E-butiker som säljer på CDON kan det skickas flera separata paket – förutsatt att fler än en enda produkt köps. Alla leveranser går att se genom att logga in på hemsidan.

Om skönhetsklinik i Göteborg

En av de bästa sakerna som du kan göra för din hy är att besöka en bra skönhetsklinik i Göteborg. Genom att göra detta kan du nämligen låta experterna på kliniken ta hand om dig och din hy. Du kanske besöker dem för att avlägsna rynkor eller ärr, eller för att få ta del av någon annan sorts behandling. Det spelar faktiskt mindre roll varför du är där, det viktiga är att du får en avkopplande stund och ett snyggare yttre!

Experterna på din lokala skönhetsklinik kan nämligen hjälpa dig att få en alldeles strålande vacker hy. Dessutom kan du rådgöra med dem kring vilken metod som är den bästa för just ditt ansikte och din hudhälsa. Ett starkt skäl att besöka en skönhetsklinik i Göteborg är helt enkelt att du kommer lämna kliniken med ett leende på dina läppar. De erbjuder nämligen en rad olika ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar.

Nedan går vi igenom de främsta fördelarna med att avsätta tid för att besöka din lokala klinik. Så läs vidare om du vill veta varför du bör göra detta!

Därför bör du besöka din lokala skönhetsklinik i Göteborg

Det finns såklart många skäl att besöka en skönhetsklinik i Göteborg. För att bara nämna några av de starkaste skälen kan vi peka på att besöket låter dig:

 • Hålla dig uppdaterad om de senaster trenderna inom ansiktsbehandling. När du regelbundet besöker en bra klinik som tillhandahåller ansiktsbehandlingar av olika slag håller du dig uppdaterad. Du får veta vilka som är de senaste trenderna i branschen och kan även rådgöra med proffs som kan det här med skönhet. De olika behandlingar och metoder som erbjuds utvecklas ständigt. Du kan därmed känna dig trygg med att din hy behandlas med hjälp av metoder som är beprövade och säkra.
 • Konsultera experter inom ansiktsbehandlingar och skönhet i allmänhet. Din lokala klinik inom skönhet är experter på det här med ansiktsbehandlingar m.m. En stor fördel med att besöka dem är därmed att du kan dra nytta av deras expertis. Du kan prata med dem om dina problem och bekymmer samt få råd och tips som hjälper dig att få bukt med dessa!

Tips inför valet av herrparfym

Att vara på jakt efter en perfekt herrparfym, till sig själv eller till någon annan, är inte det enklaste. Det finns mycket att välja bland och även en hel del saker som är bra att tänka på inför valet. Nedan följer några bra tips och råd för den som ska ge sig ut på parfymjakt!

Utmärkande egenskaper för herrparfym

En herrparfym kan lätt uppfattas som intensiv, nästan stark och ganska tung och det är sant att just herrparfymer ofta har en ganska tung doft. Detta för att det passar till det maskulina, till skillnad från lätta och blommiga dofter som är mer feminina och ofta hittas i damparfymer.

Några utmärkande egenskaper, eller dofter, i herrparfym är:

 • Mysk
 • Orientaliska kryddor
 • Trä

Trots tyngre och mer intensiva doftnoter så finns det även lättare herrparfymer att hitta, om man inte gillar dom som doftar väldigt starkt.

För vem?

Ett viktigt tips för den som ska köpa en herrparfym är att fundera på vem som ska bära den. Att köpa en till sig själv är lättare än att köpa en till någon annan men om så är fallet finns anledning att vara extra noggrann. Här kan man fundera på vilka dofttoner den personen brukar bära, och utgå från det så blir det åtminstone lite enklare att hitta rätt i parfymdjungeln.

Kolla topplistor

Det finns inte topplistor för intet – och dom produkter som hamnat där har inte gjort det av en slump. Både fysiska butiker och butiker på nätet brukar lista sina toppsäljare och så även inom herrparfym. För den som har svårt att välja kan det alltså vara ett bra tips att ta en titt här, och välja en av alla dom som andra uppenbarligen har köpt och uppskattat.

Be om hjälp

Det är lätt hänt att köra fast i jakten på den perfekta parfymen och då är det bästa tipset, som vid så många andra tillfällen, att faktiskt be om hjälp. Gå in i en renodlad parfymbutik, eller en skönhetsbutik med stort utbud av just parfym, och be personalen om hjälp.

Dom är ofta duktiga på att hitta rätt utifrån kundens önskemål om både doft och styrka och kan dessutom ge många bra tips – både kring vad man ska tänka på men även om specifika produkter.

Fyra populära produkter från iS Clinical

iS Clinical är ett populärt hudvårdsmärke. Hos flera återförsäljare finns listor på de mest sålda produkterna från märket. I april 2021 var dessa fyra på en sådan lista hos en av de större återförsäljarna. (Ej inbördes ordning)

Produkter från iS Clinical

Cleansing Complex
Cleansing Complex är en populär rengöringsgel som även passar för känslig hud. Produkten rengör på djupet och återfuktar sedan huden. Används bland annat av personer som har problem med akne. Detta utifrån att produkten reglerar hudens fett- och talgproduktion. Cleansing Complex kan användas på morgonen och/eller kvällen utifrån behov.

Fukta först huden och applicera sedan gelen i ansiktet och på halsen. Därefter kan den tvättas bort med vatten (ljummet). Det kan vara bra att börja på ett mindre område för att huden ska vänjas.

iS Clinical SHEALD Recovry Balm
Recovery Balm är en kraftfull kräm som har extra hög koncentration med ceramider och extrakt som är barriärreparerande. Med andra ord kommer krämen att återuppbygga och stärka svag hud. Först sker en lugnande effekt på ”ytan” samtidigt som stimulering sker av kollagenproduktionen längre ner i huden.

Lägg ett tunt lager av Recovery Balm på den del av huden som är utsatt. Detta kan ske upp till fyra gånger per dag. I likhet med många andra produkter från iS Clinical bör en liten mängd först appliceras på en del av huden. Detta så att huden hinner ”introduceras” för den vitaminchock som sker.

Pro-Heal Serum Advance+
Serum Advance+ har ett innehåll som förbättrar antioxidantskyddet. Det ger därmed huden en extra möjlighet att återställas efter rosacea, insektsbett, akne osv. Beskrivs ofta med ord som ”kraftigt lugnande för huden”.

Använd Pro-Heal på morgonen genom att först rengöra huden ordentligt. Därefter tas 4 droppar ur flaskan som stryks ut över ansiktet och halsen. Även denna produkt bör användas på ett mindre område i ett första skede – för att vänja huden. OBS – Vätskan kan byta färg över tid utan att den blivit dålig. Detta utifrån den höga mängd C-vitamin som ingår.

iS Clinical Copper Firming Mist
Lätt, uppfriskande och direktverkande. iS Clinical Copper Firming Mist ger huden en snabb uppfriskning och tillför mjukgörande egenskaper. Dessutom regleras den naturliga balansen.

Rengör först huden ordentligt. Applicera Firming Mist genom att spraya på ansiktet och halsen en till två gånger per dag.

Den bästa surfplattan – så hittar du den

Det moderna samhället är präglat av teknologi: smartphones befinner sig i nästan allas händer och de flesta utför allt eller delar av sitt arbete på en dator. Tack vare utvecklingen av teknologin är det numera möjligt att genomföra komplicerade saker på olika enheter. En kanske mindre omtalad, men otroligt smidig, elektronisk apparat är surfplattan. Idag går det att få en bra surfplatta, ja kanske till och med den bästa surfplattan, för under 6000 kronor. Det går även att köpa abonnemang till surfplattor, vilket gör dem till en konkurrent till vanliga mobiltelefoner. En surfplatta har ofta samma funktioner som en mobil men erbjuder en större skärm att arbeta på.

Bra butiker för att köpa surfplatta

Eftersom att efterfrågan på surfplattor är stor så har de allra flesta butiker blivit återförsäljare av produkten. Likt mobiltelefoner säljs numera surfplattor med abonnemang, som gör att man kan surfa på internet utan Wifi. Däremot går det också att köpa surfplattor utan abbonemang för de som inte önskar 4G internet. De främsta återförsäljare utav surfplattor är:

 • Tre: här går det att köpa surfplattor med abonnemang. Med ett utbredd telenät får användarna en bra upplevelse vid användning av internet.
 • Webhallen säljer billiga surfplattor, men utan abonnemang. Utbudet är stort och priserna låga. Öppet köp i 60 dagar.
 • Netonnet säljer inte bara riktigt bra surfplattor, utan även bra tillbehör såsom skydd. Dessutom finns det både online och fysiska butiker, så att kunder kan beställa på nätet för att sedan hämta i en riktig butik.
 • Cdon har ett brett sortiment som ofta säljs ut på rea. Därmed kan denna butik vara bra för att hitta de bästa priserna.

Den bästa surfplattan i test

Det finns otroligt många bra surfplattor nuförtiden, och det kan vara svårt att välja rätt. Däremot finns det några som sticker ut med sina funktioner, batteritider och priser. En utav de surfplattor som fått bäst betyg är Apples senaste modell av Ipad Air. Skärmupplösning och batteritid är bra och priset är överkomligt. Ett steg över är Ipad Pro, som är otroligt snabb och med en rad olika extra funktioner. Serien Samsung Galaxy Tabs erbjuder också bra surfplattor. Priset är lägre, dock till en kostnad av något sämre prestanda i jämförelse med Apple. Köpare bör kolla upp olika aspekter före köpet såsom storlek och vikt, operativsystem, batteritid, minne och skärmupplösning.

Next Generation ökar chansen

Satisfyer Pro 2 Next Generation är namnet på en sexleksak som har tagits fram för att göra det enklare för kvinnor att få multipla orgasmer. Detta är någonting som många kvinnor tyvärr aldrig har upplevt, vare sig på egen hand eller tillsammans med en partner. Men det har visat sig att möjligheterna till flertalet orgasmer ökar när du använder en lufttrycksvibrator som denna. Och hoppet är som bekant det sista som överger en!

Satisfyer Pro 2 Next Generation kan stimulera på fler sätt

Många av de sexleksaker som idag finns på marknaden är ganska enkla i sin utformning och kan i grund och botten bara användas på ett sätt. Men Satisfyer Pro 2 Next Generation har fler strängar på sin lyra och du kan använda den för att stimulera din kropp på fler än ett sätt. Tack vare det sugande lufttryck som skapas kan du faktiskt även använda denna vibrator för att stimulera dina bröstvårtor. Och detta på ett sätt som inte får hela bröstet att skaka. Det känns snarare som att någon försiktigt kysser eller suger på dina bröstvårtor, vilket kan vara ett sätt att förhöja onanin på egen hand.

Men om du inte skulle gilla att stimulera dina bröstvårtor kan du även använda Satisfyer Pro 2 Next Generation för att stimulera andra delar på kroppen. Så det är absolut värt att experimentera med denna sexleksak på olika kroppsdelar för att upptäcka vad just du gillar!

Några exempel på kroppsdelar som du kan stimulera är:

 • klitoris
 • bröstvårtorna
 • perineum

Använd den med din partner

Delad njutning är dubbel njutning – du behöver faktiskt inte vara begränsad till att endast använda din vibrator på egen hand. Faktum är att du även kan använda den tillsammans med din partner. Detta oavsett om partnern ifråga är en kvinna eller en man. Män kan nämligen använda en lufttrycksvibrator som denna för att stimulera penissträngen. Genom att göra detta kan du skapa en liknande känsla som om du skulle gå ner på honom, med den stora skillnaden är att det är din Satisfyer Pro 2 Next Generation som gör jobbet istället för dig.

Många hälsofördelar med regelbunden användning av infraröd bastu

Många hälsofördelar med regelbunden användning av infraröd bastu

Att basta infraröd bastu är både trendigt och populärt – bastun utrustad med infrarött ljus bjuder dessutom på en rad spännande hälsofördelar. Vad sägs till exempel om att förbränna lika mycket energi som vid en löptur, genom att bara sitta i dom infraröda stålarna i bara 30 minuter? Eller att få en bättre blodcirkulation – vilket bara det ger flera fördelar för hälsan?

Ökad blodcirkulation

Har man en försämrad blodcirkulation har man säkerligen också upplevt flera besvär till följd av just det. Kalla händer och/eller fötter är ett vanligt exempel som kan bli bättre när blodcirkulationen kommer igång. En förbättrad blodcirkulation är även bra för hjärta och själ, ett bättre immunförsvar och en piggare känsla i både kropp och hjärna. Kort och gott kan man säga att en bra blodcirkulation ger en allmänt bättre hälsa.

Viktnedgång

Gå ner i vikt av att basta? Det kanske låter för bra för att vara sant men faktum är att 30 minuter i en infraröd bastu gör att kroppen förbränner ca 400 – 600 kalorier. Det kan jämföras med ett bra löppass! Självklart ska man inte använda enbart bastandet som ett sätt att gå ner i vikt, men det är ett bra komplement till hälsosam kost och motion!

Ren, len och vacker hud

Blodcirkulationen påverkad hudens mående men det finns också andra saker som kan ge en renare, lenare och ännu vackrare hud till följd av att basta infraröd bastu regelbundet. Huden är nämligen ett reningsorgan och genom att man svettas ut gifter och orenheter när man bastar så kan man märka många förändringar på längre sikt. Många med hudsjukdomar eller svårare hudproblem upplever förbättring av att basta infrarött. Bland annat följande kan förbättras:

 • Problem med torr hud
 • Psoriasis
 • Eksem

Andra hälsofördelar av at basta infraröd bastu

Förutom ovan nämnda hälsofördelar som man kan få av att basta regelbundet i en infraröd bastu finns även den som många ser som den största – det är avstressande och avslappnande.

Att unna sig tiden basta med jämna mellanrum i en annars stressig vardag är bra för både kropp och knopp. Även om det är så lite som 30 minuter åt gången kan man känna hur den där stressen som annars ligger på sakta skingras. En liten, men ack så viktig detalj för att må bra.

Vad du inte ska göra när du beställer din studentskylt

För många är studentskylten det mest symboliska för studenten, förutom flaggor och champagne. Den är en viktig del av förberedelserna inför ditt barns studentdag, och den kommer bli ett betydelsefullt minne för ditt barn efteråt. Därför kan det vara värt att lägga lite extra tid på beställningen av din studentskylt. Här kommer några tänkvärda tips på saker du ska undvika att göra när du beställer din skylt.

Besök denna sida för att köpa studentskylt.

Hitta rätt bild till er studentskylt

Det största misstaget vissa föräldrar gör, och som kommer att leva kvar så länge studentskylten finns kvar, är att välja fel bild. Det kan vara fel bild av olika anledningar, vissa objektiva och andra subjektiva. Till exempel har bilden ett för lågt antal pixlar vilket gör att bilden blir suddig när den förstoras upp på studentskylten. Eller så kan det ha blivit något fel med färgerna. De flesta leverantörer brukar skicka en pdf-fil av den färdiga skylten när msn väl har betalat för din beställning. Där kan man se om bilden ser rätt ut. Andra, lite mer subjektiva, anledningar är till exempel att man valt en bild dör det finns fler barn med i bilden än bara ditt barn. Det gör det svårt att vara säker på vem som är ditt barn och som tar studenten, inte bara om man inte känner ditt barn så väl utan också för att det inte ör så lätt alla gånger att känna igen någon från när de var betydligt yngre. Det kan också få ditt barn att känna sig mindre speciell om hen delar sin studentskylt med någon annan. Slutligen gör vissa föräldrar misstaget att välja en alltför pinsam bild av sitt barn. Det kan exempelvis röstsiffrorna om en bild där barnet är naket eller gör en ful grimas.

Hantera studentskylt i god tid

Ett annat misstag som många gör är att inte beställa sin studentskylt i tid. Visserligen är leveranstiden hos de flesta leverantörer inte mer än några dagar, men om det skulle visa sig att någonting har blivit fel så vill du, i lugn och ro, kunna skicka tillbaka skylten och göra de ändringar som krävs. När själva studentdagen närmar sig har man oftast mycket annat att tänka på och förbereda, så det kan vara skönt att ha studentskylten klar i god tid.

Kom ihåg att kontrollera att din leverantör skickar med ett regnskydd till din studentskylt. Att glömma beställa ett regnskydd eller glömma att ta med på studentdagen kan vara ödesdigert för din studentskylt…