Blogg

Vanliga fallgropar att undvika när du lånar pengar

Ibland kan det vara nödvändigt att låna pengar. Men det är viktigt att göra detta på ett ansvarsfullt sätt för att undvika ekonomiska problem i framtiden. Många människor går i fällor som enkelt kan undvikas genom noggrann efterforskning och planering. I denna artikel går vi igenom några av de vanligaste fallgroparna och hur du kan undvika dessa.

3 vanliga fallgropar med att låna pengar som du bör försöka undvika

Dessa är några av de vanligaste fallgroparna med att låna pengar som du aktivt bör försöka undvika:

 • Otydlig eller bristfällig information. Det är lätt att snabbt skumma igenom lånevillkoren och missa viktig information. Det finstilta kan innehålla viktiga detaljer om avgifter, ränteförändringar och andra kostnader som kan påverka din ekonomi. Dessutom finns det många olika typer av lån, och varje typ har sina egna regler och villkor. Så se till att du förstår skillnaderna mellan till exempel blancolån, snabblån och kontokrediter. Välj sedan det alternativ som passar bäst utifrån din aktuella situation.
 • Oförmåga att betala tillbaka pengarna. Många fokuserar enbart på månadskostnaden och glömmer helt bort att räkna på den totala kostnaden för lånet. Det är dock viktigt att du som låntagare gör denna beräkning och inkluderar räntor och avgifter. Låna aldrig mer än vad du faktiskt kan betala tillbaka. Genom att ta fram en utförlig budget kan du enklare förstå hur stort lån du har råd med.
 • Förändrade ekonomiska förhållanden. Du bör dessutom vara beredd på oväntade händelser som eventuellt skulle kunna inträffa. För livet är oförutsägbart. Om du förlorar jobbet, blir sjuk eller drabbas av någon annan oförutsedd händelse kan din förmåga att betala tillbaka lånet påverkas negativt.

Avslutande tankar

Att låna pengar är ett stort ekonomiskt åtagande som du inte bör ta lätt på. Du kan dock vidta åtgärder som hjälper dig att minska risken för att hamna i en ohållbar ekonomisk situation. Detta genom att vara medveten om de potentiella fallgroparna samt noggrant planera och förbereda dig för att undvika dessa. Förhoppningsvis har du hjälp av informationen i denna artikel och får tips som kan hjälpa dig nästa gång du överväger att ta ett lån!

Posterkid har ett brett utbud av personliga tavlor

Posterkid är en sajt där du kan köpa personliga tavlor för barn och familj. På sajten kan du botanisera bland ett brett utbud av personliga tavlor, bokstavstavlor, doptavlor, födelsetavlor, namntavlor och andra barntavlor. Fortsätt att läsa för att få reda på vilka fördelar det har att köpa denna typ av tavlor via sajten!

8 fördelar med att köpa personliga tavlor från Posterkid

Att köpa unika tavlor från Posterkid har en rad olika fördelar för kunder som vill inreda sitt barnrum på ett personligt och kreativt sätt:

 • Kostnadseffektivitet. Posters och tavlor är en prisvärd lösning för att skapa en mysig atmosfär och sammanfoga rummets olika element på ett bra sätt. De låter dig göra detta utan att spendera en förmögenhet.
 • Flexibilitet. Eftersom posters enkelt kan bytas ut är det smidigt att använda dem för att förändra barnrummets utseende när barnets intressen och smak förändras över tid.
 • Personlig touch. På sajten tillhandahålls personliga barntavlor med barnets födelseuppgifter. En sådan tavla skapar en unik och minnesvärd inredningsdetalj som kan glädja barnet under många år.
 • Tematisk inredning. Välj bland olika teman för att hitta motiv som passar barnets intressen och personlighet, såsom havsdjur, cirkusdjur eller naturmotiv.
 • Stort utbud av designers. Posterkid ger dig tillgång till många olika designers med sina egna samlingar. Detta underlättar ditt arbete med att hitta tavlor med samstämmiga motiv och stilar.
 • Dynamiska tavelväggar. Skapa en spännande och levande tavelvägg genom att kombinera posters i olika storlekar och höjder. Genom att göra detta kan du skapa en dynamisk och intressant visuell upplevelse.
 • Högkvalitativa tryck. Företaget använder skrivare som kan printa med upp till 12 färger, vilket ger bästa möjliga skärpa och detaljer. Dessutom printas alla posters på 200 grams papper för att säkerställa hög kvalitet.
 • Miljömedvetenhet. Genom att använda en print-on-demand-modell minskar företaget riskerna för överproduktion och resursslöseri och bidrar till en mer hållbar affärspraxis.

Avslutande tankar om inköp av personliga tavlor från sajten

Sammanfattningsvis erbjuder sajten en mängd fördelar för kunder som söker unika och personliga tavlor till barnrum. Några exempel på fördelarna är: kostnadseffektivitet, flexibilitet, personlig touch, tematiska inredningsalternativ, dynamiska tavelväggar, högkvalitativa tryck och en miljömedveten affärsmodell.

Lyxiga ostbrickor innehåller ofta charkuterier och nötter

Lyxiga ostbrickor skiljer sig generellt sett emot mer vardagliga varianter sett till antalet komponenter samt kvaliteten på dessa. När du vill lyxa till det lite kan du våga komponera ihop en lite mer påkostad bricka. En sådan bör framför allt innehålla ostar och kanske även kex och bröd. Men den bör även innehålla charkuterier, frukter och kanske även nötter och frön. Läs vidare för att få tips på vad en sådan bricka kan bestå av!

Lite mer lyxiga ostbrickor innehåller ofta charkuterier av god kvalitet

Lyxigare varianter av den klassiska ostbrickan brukar ofta innehålla charkuterier av hög kvalitet, såsom dessa:

 • Salami. Salami är en populär charkprodukt som finns i många olika smaker och konsistenser. Den kryddiga smaken och den fasta konsistensen kompletterar ostens smaker på ett bra sätt och ger en extra dimension till ostbrickan.
 • Prosciutto. Denna lufttorkade italienska skinka har en mild och söt smak som passar utmärkt med både milda och kraftiga ostar. Prosciutto kan serveras i tunna skivor och är särskilt god tillsammans med melon eller fikon.
 • Chorizo. Denna spanska korv är känd för sin rökiga och kryddiga smak och kan serveras i skivor eller bitar. Chorizo lägger till en spännande smakprofil på ostbrickan och passar särskilt bra med hårda och halvmjuka ostar.

Nötter och frön är ett annat vanligt inslag på dessa brickor

När du vill lyxa till det lite grann kan du även lägga till nötter och frön på din ostbricka. Dessa är några bra exempel på nötter som kompletterar ostarna väl:

 • Valnötter. Dessa nötter har en krispig textur och en mild, nötig smak som kompletterar ostens smaker på ett bra sätt. Valnötter kan serveras hela eller grovhackade och passar särskilt bra ihop med blåmögelostar och mjuka ostar.
 • Mandlar. Mandlar är en annan utmärkt sorts nöt som ofta förekommer på lite mer lyxiga ostbrickor. Dessa nötter har en mild smak och en krispig konsistens. De kan serveras hela, skivade eller rostade och passar bra med de flesta ostsorter.
 • Pistaschnötter. Dessa ljusgröna nötter har en unik smak och textur som ger en intressant kontrast till ostarna på brickan. Pistaschnötter kan serveras hela eller hackade och passar utmärkt med halvmjuka och hårda ostar.

Lönsamt att hålla utkik efter deals från DealGuru

Att hitta de bästa kampanjerna på nätet kan vara en utmaning, men med rätt strategi kan du spara mycket pengar och hitta fantastiska erbjudanden. I den här artikeln delar vi tips och tricks som hjälper dig att bli en smartare konsument och maximera dina besparingar. Läs vidare för att få reda på varför du exempelvis bör hålla utkik efter bra deals från DealGuru!

Håll utkik efter bra deals från DealGuru och använd ytterligare knep

För att spara pengar när du handlar på nätet bör du:

 • Ha för vana att använda rabattkoder. Hitta och använd rabattkoder för att få ytterligare besparingar på dina onlineköp. Det finns webbplatser som samlar aktuella rabattkoder som du kan använda för att få extra rabatt på kampanjerbjudanden. Dessutom kan du botanisera bland bra deals från DealGuru när du är på jakt efter en specifik vara.
 • Bli ett proffs på jämförelser. Använd prisjämförelsesidor som Prisjakt, Pricerunner och Kelkoo för att jämföra priser och hitta de bästa kampanjerna. Dessa sidor samlar och jämför priser från olika återförsäljare, så genom att använda dem kan du enkelt se vilka butiker som har de bästa priserna och kampanjerna.
 • Prenumerera på nyhetsbrev. Många e-handelsbutiker skickar ut exklusiva kampanjer och rabattkoder till prenumeranter på deras nyhetsbrev. Genom att prenumerera på nyhetsbrev från dina favoritbutiker får du tillgång till erbjudanden som kanske inte är tillgängliga för allmänheten.
 • Följ butiker och varumärken på sociala medier. Följ dina favoritbutiker och varumärken på plattformar som Facebook, Instagram och Twitter. De delar ofta kampanjer och rabattkoder på sina sociala medier, vilket ger dig möjlighet att snabbt få reda på när nya erbjudanden finns tillgängliga.
 • Håll koll på säsongskampanjer. Säsongskampanjer, som Black Friday, Cyber Monday och mellandagsrean, är ofta de bästa kampanjerna på nätet. Planera dina större inköp runt dessa högtider för att maximera dina besparingar.
 • Var snabb när du hittar ett bra erbjudande. Bra kampanjer kan ta slut snabbt, så var beredd att agera snabbt när du hittar ett erbjudande du är intresserad av. Lägg till produkten i varukorgen och slutför köpet så snart som möjligt för att säkerställa att du får det bästa priset.

Bäst Tv abonnemang och streamingtjänst – beror främst på utbud

Det finns ett flertal olika Tv abonnemang och streamingtjänster att välja på. Visserligen skiljer både pris, kvalité och abonnemangslängd. Men att välja bästa möjliga utbud är svårt. För den som vill ha allt ifrån traditionella tv kanaler till sport och film, gäller ofta en kombination av paket och tjänster. Det finns ett stort antal olika TV abonnemang att välja på.

Vi går igenom utbud och abonnemang nedan.

Stort utbud att välja mellan

Vilken tjänst passar dig?

 • Viaplay
 • C-more
 • Netflix
 • Prime Video
 • Disney Plus
 • Eller någon annan…

Med ett stort utbud av tjänster kan det upplevas svårt att välja rätt. Bästa streamingtjänst är däremot den tjänst som kommer att utnyttjas ofta. Att betala 99 kr per månad är inte mycket – men det blir mycket om tjänsten inte alls utnyttjas. Är det sport, tecknat, filmer eller dokumentärer som önskas? På Smarto.se finns bra jämförelser att titta på för att bestämma sig för den tjänst som känns bra.

Bästa streamingtjänst med fokus på…

Priset
Amazon Prime är budgetvarianten. De erbjuder mycket ofta rabatt under de första 6 månaderna vilket innebär att tjänsten kan tecknas för 30 kr per månad. Därefter är priset 59 kr per månad. I jämförelse med de övriga är detta helt klart bästa streamingtjänst om det är priset som är avgörande. Utbudet anses, av många i Sverige, vara lite svagare än exempelvis Netflix.

Sport
Här kommer C-more och Viasat på en delad förstaplats. Detta utifrån att utbudet är så olika. Det beror därmed på om det exempelvis är Premiere League eller Allsvenskan som önskas följas.

Barnprogram
Disney Plus lanserades 2021 i Sverige och fick snabbt mycket bra kritik. Detta både utifrån utbud och pris. Att betala ca 60 kr per månad lockade många småbarnsföräldrar att teckna ett abonnemang. Streamingtjänsten har även ett stort utbud av filmer som både kan ses av barn och vuxna. Det finns visserligen även andra streamingstjänster med fokus på barnen men Disney bör vara den vanligaste bland svenska kunder.

Film
Film hittas på samtliga digitala tjänster. Bästa streamingtjänst för just film bör däremot vara Netflix. Detta utifrån att tjänsten har ett så brett utbud inom de flesta kategorier. De har även unika filmer samt är relativt snabba med att få in nyare utbud.

Svenska dokumentärer
C-More har genomfört en satsning på svenska publiken med svenska dokumentärer. Det är svårt att se någon annan streamingtjänst med samma djupa utbud inom denna kategori.

TV4 utan reklam
C-More erbjuder ett stort antal av de program som visas på TV4 – men utan reklam. Det är därmed bästa streamingtjänst för den som tittar mycket på TV4´s program.

Möjligt för uppdragsgivare att hyra psykolog för att bemanna upp

På senare år har efterfrågan på psykologer ökat lavinartat i Sverige. Detta har att göra med att svenskarnas mentala hälsa, eller snarare ohälsa, i hög grad har varit på tapeten på sistone. Tyvärr är väntetiderna långa för de patienter som söker vård och önskar träffa någon att prata med om sin mentala ohälsa. Därför väljer allt fler vårdinrättningar att hyra psykolog via ett bemanningsföretag. Genom att göra detta kan ni som vårdgivare på ett snabbt och smidigt sätt stärka upp er personalstyrka och kunna möta den ökade efterfrågan.

Behovet av psykologer är i dagsläget skriande och akut

Det finns ett skriande behov av allt från socionomer till kuratorer, psykologer och psykiatriker. Faktum är att behovet av dessa yrkesgrupper är så pass stort att efterfrågan på dem är helt oöverträffad historiskt sett. Många svenskar ropar på hjälp men tyvärr är det relativt få som skyndsamt kan få den hjälp de behöver. Därför är det viktigt att bemanningen av dessa yrkeskategorier tas på allvar.

Men hur kan då bemanningsföretagen vara till er hjälp i jakten på till exempel psykologer, kanske du undrar? Läs vidare så får du svaret på denna viktiga fråga!

Därför bör ni hyra psykolog via ett bemanningsföretag för att bemanna upp

I takt med att efterfrågan på psykologer fortsätter att öka i samhället är det viktigt att ni som vårdgivare bemannar upp ordentligt efter bästa förmåga. Fördelarna med att hyra psykolog via ett bemanningsföretag är flera och inkluderar dessa:

 • Få hjälp med att sätta rätt person på rätt plats. Bemanningsföretaget hjälper er att hitta rätt person till rätt plats. Detta gäller oavsett om ni är i behov av tillfällig förstärkning på lite kortare sikt eller önskar hitta rätt person för ett lite mer långvarigt uppdrag.
 • Bemanningsföretagen har kontakt med kompetenta yrkespersoner. Våra svenska bemanningsföretag har i dagsläget nätverk med kompetenta psykologer som kan bistå i allt från utredningar och psykologiskt behandlingsarbete till handledning och konsultation. Ni kan därmed lita på att de levererar rätt person till rätt plats utifrån era specifika behov.
 • Möjligheten är tillgänglig för alla typer av uppdragsgivare. Såväl BUP-mottagningar som primärvården, för- och grundskolor samt andra uppdragsgivare har möjlighet att bemanna upp med psykologer på detta sätt.

Så är köpprocessen hos CDON

En grundförutsättning för att en E-handel ska upplevas användarvänlig är att köpprocessen är smidig. Med andra ord ska det vara lätt att hitta produkt, lägga den i kassan och betala. Så här sker detta hos CDON.

Exempel – Köp av iPhone hos CDON

I följande exempel genomförs ett köp av en iPhone 13 Pro Max från cdon.se Självklart är köpprocessen i stort sett identisk även vid köp av andra produkter.

 • Jämföra produkter och priser
  Eftersom ett stort antal E-butiker kan lägga ut sina produkter till försäljning hos CDON finns exakt samma vara till både olika prisnivåer samt med eller utan fraktavgift. Det lönar sig alltså att jämföra priserna även om det är exakt samma produkt som säljs. Enklast hittas produkterna via sökrutan längst upp på sidan. Ett annat alternativ är att gå via menyn och följa de olika kategorier som produkterna är uppdelade inom. Den som söker efter just en iPhone 13 Pro Max gör alltså enklast en sökning i sökrutan. Därefter visas ett stort utbud av mobiler och tillbehör till denna modell.
 • Se produktbeskrivningen / köp
  I detta läge kan vald iPhone direkt läggas i kundkorgen men det finns även möjlighet att läsa produktbeskrivningen. Det är E-butikerna som själva lägger in produktbeskrivningar och det vanligaste är att de utgår från leverantörens egna texter. Därmed är det stor chans att alla har samma text. Det är även i produktbeskrivningen som det framgår vilken E-butik som säljer produkten. Utöver externa E-butiker har även CDON egen försäljning. I detta fall står det nämnt i produktbeskrivningen.
 • Kassan
  I kassan presenteras alla produkter i varukorgen. Här finns det även möjlighet att göra två tillval. Till de flesta mobiler kan försäkringen ”Solid produktförsäkring” väljas som tillval. En försäkring som exempelvis kan ge ersättning om mobilen tappas i golvet och går sönder. Det andra som kan väljas till är CDON+. Det är en tilläggstjänst som innebär fri frakt från allt som köps hos CDON under kommande 12 månaderna. Därefter anges leveransadress och betalningsmetod väljs. Det erbjuds betalning via:

  • PayPal
  • Mastercard, Visa, American Express
  • Qliro, direktbetalning eller faktura
 • Leverans
  Eftersom det är flera E-butiker som säljer på CDON kan det skickas flera separata paket – förutsatt att fler än en enda produkt köps. Alla leveranser går att se genom att logga in på hemsidan.

Om skönhetsklinik i Göteborg

En av de bästa sakerna som du kan göra för din hy är att besöka en bra skönhetsklinik i Göteborg. Genom att göra detta kan du nämligen låta experterna på kliniken ta hand om dig och din hy. Du kanske besöker dem för att avlägsna rynkor eller ärr, eller för att få ta del av någon annan sorts behandling. Det spelar faktiskt mindre roll varför du är där, det viktiga är att du får en avkopplande stund och ett snyggare yttre!

Experterna på din lokala skönhetsklinik kan nämligen hjälpa dig att få en alldeles strålande vacker hy. Dessutom kan du rådgöra med dem kring vilken metod som är den bästa för just ditt ansikte och din hudhälsa. Ett starkt skäl att besöka en skönhetsklinik i Göteborg är helt enkelt att du kommer lämna kliniken med ett leende på dina läppar. De erbjuder nämligen en rad olika ansiktsbehandlingar och andra skönhetsbehandlingar.

Nedan går vi igenom de främsta fördelarna med att avsätta tid för att besöka din lokala klinik. Så läs vidare om du vill veta varför du bör göra detta!

Därför bör du besöka din lokala skönhetsklinik i Göteborg

Det finns såklart många skäl att besöka en skönhetsklinik i Göteborg. För att bara nämna några av de starkaste skälen kan vi peka på att besöket låter dig:

 • Hålla dig uppdaterad om de senaster trenderna inom ansiktsbehandling. När du regelbundet besöker en bra klinik som tillhandahåller ansiktsbehandlingar av olika slag håller du dig uppdaterad. Du får veta vilka som är de senaste trenderna i branschen och kan även rådgöra med proffs som kan det här med skönhet. De olika behandlingar och metoder som erbjuds utvecklas ständigt. Du kan därmed känna dig trygg med att din hy behandlas med hjälp av metoder som är beprövade och säkra.
 • Konsultera experter inom ansiktsbehandlingar och skönhet i allmänhet. Din lokala klinik inom skönhet är experter på det här med ansiktsbehandlingar m.m. En stor fördel med att besöka dem är därmed att du kan dra nytta av deras expertis. Du kan prata med dem om dina problem och bekymmer samt få råd och tips som hjälper dig att få bukt med dessa!

Tips inför valet av herrparfym

Att vara på jakt efter en perfekt herrparfym, till sig själv eller till någon annan, är inte det enklaste. Det finns mycket att välja bland och även en hel del saker som är bra att tänka på inför valet. Nedan följer några bra tips och råd för den som ska ge sig ut på parfymjakt!

Utmärkande egenskaper för herrparfym

En herrparfym kan lätt uppfattas som intensiv, nästan stark och ganska tung och det är sant att just herrparfymer ofta har en ganska tung doft. Detta för att det passar till det maskulina, till skillnad från lätta och blommiga dofter som är mer feminina och ofta hittas i damparfymer.

Några utmärkande egenskaper, eller dofter, i herrparfym är:

 • Mysk
 • Orientaliska kryddor
 • Trä

Trots tyngre och mer intensiva doftnoter så finns det även lättare herrparfymer att hitta, om man inte gillar dom som doftar väldigt starkt.

För vem?

Ett viktigt tips för den som ska köpa en herrparfym är att fundera på vem som ska bära den. Att köpa en till sig själv är lättare än att köpa en till någon annan men om så är fallet finns anledning att vara extra noggrann. Här kan man fundera på vilka dofttoner den personen brukar bära, och utgå från det så blir det åtminstone lite enklare att hitta rätt i parfymdjungeln.

Kolla topplistor

Det finns inte topplistor för intet – och dom produkter som hamnat där har inte gjort det av en slump. Både fysiska butiker och butiker på nätet brukar lista sina toppsäljare och så även inom herrparfym. För den som har svårt att välja kan det alltså vara ett bra tips att ta en titt här, och välja en av alla dom som andra uppenbarligen har köpt och uppskattat.

Be om hjälp

Det är lätt hänt att köra fast i jakten på den perfekta parfymen och då är det bästa tipset, som vid så många andra tillfällen, att faktiskt be om hjälp. Gå in i en renodlad parfymbutik, eller en skönhetsbutik med stort utbud av just parfym, och be personalen om hjälp.

Dom är ofta duktiga på att hitta rätt utifrån kundens önskemål om både doft och styrka och kan dessutom ge många bra tips – både kring vad man ska tänka på men även om specifika produkter.

Fyra populära produkter från iS Clinical

iS Clinical är ett populärt hudvårdsmärke. Hos flera återförsäljare finns listor på de mest sålda produkterna från märket. I april 2021 var dessa fyra på en sådan lista hos en av de större återförsäljarna. (Ej inbördes ordning)

Produkter från iS Clinical

Cleansing Complex
Cleansing Complex är en populär rengöringsgel som även passar för känslig hud. Produkten rengör på djupet och återfuktar sedan huden. Används bland annat av personer som har problem med akne. Detta utifrån att produkten reglerar hudens fett- och talgproduktion. Cleansing Complex kan användas på morgonen och/eller kvällen utifrån behov.

Fukta först huden och applicera sedan gelen i ansiktet och på halsen. Därefter kan den tvättas bort med vatten (ljummet). Det kan vara bra att börja på ett mindre område för att huden ska vänjas.

iS Clinical SHEALD Recovry Balm
Recovery Balm är en kraftfull kräm som har extra hög koncentration med ceramider och extrakt som är barriärreparerande. Med andra ord kommer krämen att återuppbygga och stärka svag hud. Först sker en lugnande effekt på ”ytan” samtidigt som stimulering sker av kollagenproduktionen längre ner i huden.

Lägg ett tunt lager av Recovery Balm på den del av huden som är utsatt. Detta kan ske upp till fyra gånger per dag. I likhet med många andra produkter från iS Clinical bör en liten mängd först appliceras på en del av huden. Detta så att huden hinner ”introduceras” för den vitaminchock som sker.

Pro-Heal Serum Advance+
Serum Advance+ har ett innehåll som förbättrar antioxidantskyddet. Det ger därmed huden en extra möjlighet att återställas efter rosacea, insektsbett, akne osv. Beskrivs ofta med ord som ”kraftigt lugnande för huden”.

Använd Pro-Heal på morgonen genom att först rengöra huden ordentligt. Därefter tas 4 droppar ur flaskan som stryks ut över ansiktet och halsen. Även denna produkt bör användas på ett mindre område i ett första skede – för att vänja huden. OBS – Vätskan kan byta färg över tid utan att den blivit dålig. Detta utifrån den höga mängd C-vitamin som ingår.

iS Clinical Copper Firming Mist
Lätt, uppfriskande och direktverkande. iS Clinical Copper Firming Mist ger huden en snabb uppfriskning och tillför mjukgörande egenskaper. Dessutom regleras den naturliga balansen.

Rengör först huden ordentligt. Applicera Firming Mist genom att spraya på ansiktet och halsen en till två gånger per dag.